Benvinguts al nostre bloc

Hem creat un nou espai per poder exposar activitats, experiències i treballs.
La idea és que els propis alumnes hi vagin abocant la feina feta.

dijous, 27 de gener de 2011

Ruta de patrimoni del centre històric de Figueres


Al llarg d'aquest segon trimestre, els alumnes de tercer de l'escola Josep Pallach fem un projecte sobre el nostre municipi. El passat dia 20 de gener vam iniciar la Ruta de Patrimoni del centre Històric de Figueres.
El primer lloc que vam visitar va ser la Plaça de l'Escorxador. Antigament en aquest edifici hi sacrificaven els animals. El segon lloc on ens vam aturar va ser la famosa Plaça de la Palmera. Aquí va viure el pintor figuerenc Salvador Dalí. La tercera parada que va fer el grup classe, va ser a la Plaça de les Patates. En el mig d'aquesta vam veure la font d'en Pouet. El quart lloc que vam visitar va ser la Torre Galatea. En Dalí la va decorar i la va anomenar Galatea en honor al nom de la seva dona, que es deia Gala. És l'única torre que queda després de la guerra. Tot seguit vam baixar cap a la Plaça de Gala i Salvador Dalí. En aquest lloc hi trobem el museu Dalí. Fa molts anys hi havia un cementiri. En sisè lloc ens vam aturar a la Plaça de l'Església de Sant Pere. Fa molts anys la van incendiar i enderrocar, més endavant la van reconstruir molt més gran i majestuosa. La setena parada va ser a la Plaça de l'Ajuntament. En aquesta plaça hi havien fet el mercat i la pujada cap a l'església de Sant Pere era on els pescadors venien el peix. A continuació vam seguir caminant fins arribar a la Rambla. Per sota aquesta Rambla hi passa la Riera de Galligans. Finalment ens vam parar a visitar la Plaça Josep Pla. Al mig de la plaça hi ha una escultura en honor a l'escriptor Josep Pla. Al fons hi vam veure el Teatre Jardí i al seu costat hi ha el parc Puig Pujades. Un cop feta la ruta vam tornar cap a l'escola.

3 comentaris:

 1. Els alumnes de cinquè aquest curs, entre els temes del nostre projecte, teníem la Figueres d'abans. Finalment hem acabat escollint el tema dels dibuixos animats, però a alguns ens hagués agradat força conèixer més a fons la nostra ciutat. Com que veiem que vosaltres ho esteu fent, quan sapigueu moltes coses ens agradaria molt que ens les poguéssiu explicar.
  Segur que fareu un bon treball

  ResponElimina
 2. JA VINDREU ALGUN DIA A 5B PERQUÈ ENS EXPLIQUEU EL QUE HEU APRÈS
  DE:MARINA BARAUT I MARIA BASO

  ResponElimina
 3. Quina sort que teniu de fer el projecte de la vostra ciutat. Segur que n'aprendreu un munt, ja que Figueres té moltes coses, personatges i llocs interessants. A veure si un dia m'expliqueu tot el que aprendreu. Ah!! heu fet uns quadres molt macos, sou uns grans artistes, us felicito.

  Anna

  ResponElimina